Comenius projekti 2013./2014.

                        

Godine 2013/2014. realizirana su dva projekta individualnog stručnog usavršavanja u okviru Programa za cjeloživotno učenje.

Sudjelovanje naše psihologinje, Zorice Durman Marijanović, na stručnom usavršavanju pod nazivom "EU-MAGIC Effective Use of Modern Technology and Games in Classrooms" u Istanbulu, Turska uvršteno je u primjere dobre prakse od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Psihologinja pripravnica Marta Karavanić sudjelovala je na edukacii pod nazivom „Seminar on outdoor education, landscape qualities and outdoor education facilities“ održane u Reykjaviku. Edukacija je financirana iz fondova Agencije za mobilnost i programe EU, Programa za cjeloživotno učenje, potprograma Comenius, a na seminaru je sudjelovalo još devet stručnjaka iz zemalja Europske unije.

Naša psihologinja stekla je vrijedna znanja vezana uz temu učenja na otvorenom, kao i ostvarila kontakte sa stručnjacima širom Europe. Seminar se sastojao od teorijskih prikaza i radionica vezanih uz grupne igre na otvorenom, eko umjetnost, učenje uz pomoć prirodnih materijala, kao i korištenje prirodnog krajolika kao poligona za razne aktivnosti. Također, psihologinja je dobila uvid u islandski obrazovni sustav te razmijenila primjere dobre prakse s islandskim, kao i kolegama iz drugih europskih zemalja.

 


© 2024 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.