Djeca u prirodi

GRAD MLADIH – projekt djeca u prirodi

„Djeca u prirodi“ naziv je programa namijenjenog dječjim vrtićima Grada Zagreba koji se ostvaruje u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

U program „Djeca u prirodi“ uključen je i naš vrtić“ Petar Pan“ od početka provođenja, a izrađen je i Program vrtića „Petar Pan“ -„ Djeca u prirodi“ koji nam omogućuje sudjelovanje u programu.

Program okuplja djecu starije vrtićke dobi koja na pet dana zamjenjuju svoj boravak u vrtiću i kod kuće s boravkom u prirodi Grada mladih, u društvu svoje vrtićke skupine i vrtićkih odgajatelja.

Djeca su smještena u paviljonima čije su spavaonice i sanitarni čvor posebno uređeni i opremljeni za njihov boravak. Cjelodnevni program se ostvaruje, osim na otvorenom u prirodi i u tematski uređenim prostorijama koje su opremljene suvremenom didaktikom i igračkama.

Hrana se poslužuje u prostranom restoranu i primjerena je uzrastu djece, a na jelovniku se nalaze jela kojima se djeci nastoji približiti zdravi način ishrane.

Program provode djelatnici dječjih vrtića, odgajatelji i odgajateljice. Ravnateljica i stručni suradnici uključeni su u planiranje, organizaciju i provedbu programa u suradnji s odgojiteljima i djelatnicima iz Grada mladih.

U blizini se nalaze zanimljivi objekti koje djeca mogu posjetiti: seosko imanje s kozama, jezero s ribicama, naselje Granešina s primjerima starih drvenih kuća, župna crkva…

Višednevna odvojenost djece od obitelji, ali u socijalnom okruženju poznate odgojne skupine potpomaže njihovo osamostaljivanje, ne samo kao dio pripreme za školu već i za život.

Cilj ovog programa je: u neposrednom doticaju s prirodom, njezinim objektima i fenomenima kao i namjenski vrlo suvremeno opremljenim prostorima poticati cjeloviti razvoj djeteta.. Zadaće programa odnose se na sva područja razvoja djeteta, ostvaruju se integrirano kroz sve aktivnosti i sadržaje.
Realizira se temeljem dobrovoljne odluke roditelja o sudjelovanju njihovog djeteta u programu i dodatno se financira uplatom roditelja. Programom su zadovoljni svi – djeca , roditelji i odgojitelji.

Pogledajte galeriju:


© 2021 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.