Erasmus+ CACAO projekt - Stručno usavršavanje i donacija 3D printanog mikroskopa

Od 01. do 04. veljače, 2023. naš vrtić je bio domaćin i organizator stručnog usavršavanja za znanstvenike, glazbene pedagoge, glazbenike i odgojitelje iz Pule, Belgije, Italije, Škotske i Poljske. Stručno usavršavanje jedna je od projektnih aktivnosti partnerskog Erasmus+ projekta "Cell Biology and Art Class Omnibus" - CACAO. Više o projektu  OVDJE.

Odgojitelji skupina Tratinčice i Leptirići, zajedno sa stručnim suradnicima pripremili su praktične radionice s djecom, cjelovit prikaz odgojno-obrazovnog rada tijekom projekta te dobrobit razvoja znanstvene pismenosti u predškolskoj dobi korištenjem glazbeno-ritmičkih aktivnosti.

Jedna od aktivnosti bila je i radionica s djecom i odgojiteljima skupine Leptirići koju je održao doc.dr.sc. Sven Maričić, pomoćnik rektora za nove tehnologije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i pionir tehnologije 3D printa u Hrvatskoj. Tom prilikom Sveučilište Jurja Dobrile doniralo je 3D printani mikroskop koji će koristiti djeca i odgojitelji za daljnji razvoj kompetencija u prirodoslovlju u našem vrtiću.

Kako je bilo tijekom druženja i rada s djecom pogledajte u galeriji fotografija.


         

         



© 2024 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.