eTwinning

eTwinning projekt "BE WATER, MY FRIEND"

Ovo je ekološki projekt o vodi, njenom poznavanju, korištenju i brizi kao neophodnom resursu za život na planetu. U Srpnju 2022. godine primio je nacionalnu oznaku kvalitete.
https://twinspace.etwinning.net/193719/home
https://school-education.ec.europa.eu/hr/etwinning/projects/be-water-my-friendNaš odgojitelj, Alen Ptičar, imenovan je eTwinning ambasadorom za razdoblje od 2022-2027!
https://ampeu.hr/novosti/imenovani-ambasadori-etwinninga-za-razdoblje-od-2022-do-2027-godine

Zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

DV Petar Pan dobio je oznaku eTwinningove škole
Što je oznaka eTwinningove škole?eTwinningove škole izvrsni su primjeri toga kako cijele škole mogu imati koristi od eTwinninga. Te škole aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju lokalnu zajednicu i predstavljaju model za druge škole.

Young filmmakers 04.03.2021
Uskrs se smatra najvećim kršćanskim blagdanom. Jaja, uskršnji kolač glavni su simboli. Svake godine uskrs se obilježava oslikavanjem jaja. U ovom projektu djeca iz ukrašenih jaja stvaraju likove, a potom video zapise (filmove) s vlastitim scenarijem.

Ovaj projekt dobio je nacionalnu oznaku kvalitete.


16.11.2018. Na godišnjoj eTwinning konferenciji "Budućnost eTwinninga i kulturno naslijeđe u digitalnom dobu" u kategoriji "Predškolsko obrazovanje" dobitnik nagrade je projekt "Kids in action", Dječji vrtić "Petar Pan" iz Zagreba. Istoimeni projekt također je dobio oznaku za nacionalnu i europsku kvalitetu (National quality label & European quality label).

 - PLASTIC + LIFE

Ovaj je projekt usmjeren na obrazovanje o okolišu i svijest o uporabi plastike i njezinom utjecaju na planet.
Uzimajući u obzir ekološku uzbunu koju danas živimo, potrebno je ne samo osvijestiti svoje postupke već i biti uključen kao aktivan dio učinkovite i trajne promjene.
Stoga je naša obaveza kao građana svijeta promovirati i sudjelovati u akcijama koje doprinose skrbi i poboljšanju planeta od ranog uzrasta u školi.
Ovaj projekt je osvojio Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.

https://twinspace.etwinning.net/102213/home

YOUNG COOKS
Od 2008. godine UNESCO objavljuje popis običaja, oblika prezentacije i izražavanja, znanja i vještina širom svijeta koji čine nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva. Ovaj izbor uključuje kulinarske recepte, ali ne samo jelo, bez obzira koliko je ukusno već tradicija i umijeće kuhanja koje karakteriziraju naciju ili zemljopisno područje, za koje UNESCO smatra da ih moraju dostojanstveno sačuvati za buduće generacije. U ovom projektu djeca imaju priliku naučiti u vlastitoj kulturnoj baštini i usporediti sličnosti i razlike sa drugim zemljama uključenim u projekt.Ovaj projekt je osvojio Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.

Film o projektu:
https://www.youtube.com/watch?v=bO7hYvWtLHc&authuser=0


Kids in action
Razvijanje dječje kreativnosti putem ICT alata. Ovaj projekt je rezultat seminara u Patrasu, Grčkoj "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinning projektima za nastavnike vrtića" od 23. do 25. 11. 2017. godine.
Projekt je realiziran tijekom 2018. u suradnji sa dječjim vrtićem iz Bugarske, te je osvojio Nacionalnu oznaku kvalitete, te kao takav služi ostalim učiteljima i odgojiteljima kao izvor za korištenje materijala i aktivnosti.

https://twinspace.etwinning.net/53787/homeRavnateljica Marina Karavanić sudjelovala je u vođenju mrežnog modula na temu “Erasmus+ projektima do inovativnih škola” održanog 05.12.2017, na kojem je sudjelovalo 100 sudionika.7Odgojitelj Alen Ptičar sudjelovao je na na eTwinning seminaru "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinnning projektima za vrtiće" održanom 23-25.11.2017 u Patrasu, Grčka. Na seminaru je sudjelovalo 74 sudionika iz 14 zemalja Europe.
Program seminara:
o Informacije o integraciji alata u udionici
o Inovativne metode za kolaborativno udenje
o Korisni alati za organizaciju projekta
Upoznavanje kolega iz drugih europskih zemalja i pronaći partnere za projekt vezan uz temu

Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je na eTwinning konferenciji, koja se održala od 21.09.-23.09.2016 u Firenci, Italija  pod nazivom " Aktivno građanstvo, promicanje jednakosti i tolerancije na eTwiningu". Konferenciji je prisustvovao 261 sudionik iz 36 zemalja.
Uz predavanja eminentnih stručnjaka i profesora s različitih Europskih fakulteta, prikazan je velik broj primjera različitih eTwinning projekata, te širenje mreže suradnje vrića i škola diljem Europe.  
 
Odmah po povratku zajedno s odgojiteljima započet je dogovor za suradnju na eTwinning projektima ssa školama iz Španjolske, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske, čiji su sudionici bili na konferenciji., kako bi se radilo na zajedničkom projektu , a on bi uključivao aktivnosti promicanja tolerancije i jednakosti.


© 2023 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.