eTwinning


E-twinning projekt „Voda je život“ proveden je u skupini „Ribice“ od veljače do svibnja 2023.g. Projekt su proveli s djecom i roditeljima odgojitelji Maja Arelić i Tatjana Knjaz.

Projekt je dobio  Europsku nagradu za kvalitetu.
Nastao je u suradnji s kolegama iz Bugarske s djecom iste dobi  (5 godina, dvije skupine iz Hrvatske i dvije skupine iz Bugarske) a kasnije su nam se u procesu prijave pridružili i kolege iz Turske.
Projekt je zamišljen i realiziran u trajanju od tri mjeseca u tri cjeline
  1. voda u prirodi
  2. voda i životinje
  3. voda i ljudi.
Zajedničke aktivnosti skupina uključivale su izradu interaktivne mape prirodnih znamenitosti uz vodu po državama (padlet), kreiranje priče o putovanju kapljice vode(Moviemaker), obilježavanje svjetskog dana voda te kreiranje zajedničkih stihova „VODA JE“
Roditelji su obavještavani o projektu putem appSeesawte su se uključivali sa aktivnostima kod kuće koje su djeca prezentirala svojim prijateljima uz fotografije: Voda u mom susjedstvu, Moji kućni ljubimci, Izrada vodenice.  Za kraj projekta organiziran je zajednički izlet.
Djeca su se susrela tri puta preko Zoom aplikacije, upoznali se i pratili što rade djeca iz drugih skupina.
Posebno su kreirane interaktivne edukativne igre za djecu u različitim programima: wordwall, educaplay, jigsawplanet, padlet,  thinglink, Genial.ly, learningapps




DV Petar Pan dobio je oznaku eTwinningove škole
Što je oznaka eTwinningove škole?eTwinningove škole izvrsni su primjeri toga kako cijele škole mogu imati koristi od eTwinninga. Te škole aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju lokalnu zajednicu i predstavljaju model za druge škole.

eTwinning projekt "BE WATER, MY FRIEND"
Ekološki projekt o vodi, njenom poznavanju, korištenju i brizi kao neophodnom resursu za život na planetu. U Srpnju 2022. godine primio je nacionalnu oznaku kvalitete.
https://twinspace.etwinning.net/193719/home
https://school-education.ec.europa.eu/hr/etwinning/projects/be-water-my-friend


Naš odgojitelj, Alen Ptičar, imenovan je eTwinning ambasadorom za razdoblje od 2022-2027!
https://ampeu.hr/novosti/imenovani-ambasadori-etwinninga-za-razdoblje-od-2022-do-2027-godine

Zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Young filmmakers 04.03.2021
Uskrs se smatra najvećim kršćanskim blagdanom. Jaja, uskršnji kolač glavni su simboli. Svake godine uskrs se obilježava oslikavanjem jaja. U ovom projektu djeca iz ukrašenih jaja stvaraju likove, a potom video zapise (filmove) s vlastitim scenarijem.

Ovaj projekt dobio je nacionalnu oznaku kvalitete.


16.11.2018. Na godišnjoj eTwinning konferenciji "Budućnost eTwinninga i kulturno naslijeđe u digitalnom dobu" u kategoriji "Predškolsko obrazovanje" dobitnik nagrade je projekt "Kids in action", Dječji vrtić "Petar Pan" iz Zagreba. Istoimeni projekt također je dobio oznaku za nacionalnu i europsku kvalitetu (National quality label & European quality label).

 



- PLASTIC + LIFE

Ovaj je projekt usmjeren na obrazovanje o okolišu i svijest o uporabi plastike i njezinom utjecaju na planet.
Uzimajući u obzir ekološku uzbunu koju danas živimo, potrebno je ne samo osvijestiti svoje postupke već i biti uključen kao aktivan dio učinkovite i trajne promjene.
Stoga je naša obaveza kao građana svijeta promovirati i sudjelovati u akcijama koje doprinose skrbi i poboljšanju planeta od ranog uzrasta u školi.
Ovaj projekt je osvojio Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.


YOUNG COOKS
Od 2008. godine UNESCO objavljuje popis običaja, oblika prezentacije i izražavanja, znanja i vještina širom svijeta koji čine nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva. Ovaj izbor uključuje kulinarske recepte, ali ne samo jelo, bez obzira koliko je ukusno već tradicija i umijeće kuhanja koje karakteriziraju naciju ili zemljopisno područje, za koje UNESCO smatra da ih moraju dostojanstveno sačuvati za buduće generacije. U ovom projektu djeca imaju priliku naučiti u vlastitoj kulturnoj baštini i usporediti sličnosti i razlike sa drugim zemljama uključenim u projekt.Ovaj projekt je osvojio Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.

Film o projektu:
https://www.youtube.com/watch?v=bO7hYvWtLHc&authuser=0


Kids in action
Razvijanje dječje kreativnosti putem ICT alata. Ovaj projekt je rezultat seminara u Patrasu, Grčkoj "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinning projektima za nastavnike vrtića" od 23. do 25. 11. 2017. godine.
Projekt je realiziran tijekom 2018. u suradnji sa dječjim vrtićem iz Bugarske, te je osvojio Nacionalnu oznaku kvalitete, te kao takav služi ostalim učiteljima i odgojiteljima kao izvor za korištenje materijala i aktivnosti.

https://twinspace.etwinning.net/53787/home


Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je u vođenju mrežnog modula na temu “Erasmus+ projektima do inovativnih škola” održanog 05.12.2017, na kojem je sudjelovalo 100 sudionika.7

Odgojitelj Alen Ptičar sudjelovao je na na eTwinning seminaru "Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinnning projektima za vrtiće" održanom 23-25.11.2017 u Patrasu, Grčka. Na seminaru je sudjelovalo 74 sudionika iz 14 zemalja Europe.
Program seminara:
o Informacije o integraciji alata u udionici
o Inovativne metode za kolaborativno udenje
o Korisni alati za organizaciju projekta
Upoznavanje kolega iz drugih europskih zemalja i pronaći partnere za projekt vezan uz temu

Ravnateljica Marina Karavanić sudjelovala je na eTwinning konferenciji, koja se održala od 21.09.-23.09.2016 u Firenci, Italija  pod nazivom " Aktivno građanstvo, promicanje jednakosti i tolerancije na eTwiningu". Konferenciji je prisustvovao 261 sudionik iz 36 zemalja.
Uz predavanja eminentnih stručnjaka i profesora s različitih Europskih fakulteta, prikazan je velik broj primjera različitih eTwinning projekata, te širenje mreže suradnje vrića i škola diljem Europe.  
 
Odmah po povratku zajedno s odgojiteljima započet je dogovor za suradnju na eTwinning projektima ssa školama iz Španjolske, Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske, čiji su sudionici bili na konferenciji., kako bi se radilo na zajedničkom projektu , a on bi uključivao aktivnosti promicanja tolerancije i jednakosti.


© 2024 Vrtić Petar Pan. Sva prava pridržana.